dinsdag 5 januari 2010

Postelein

Postelein, bijna puur

Fruit in een ruime pan een ui, voeg knoflook en postelein toe. Voeg P/Z toe, schud de pan steeds goed om. Als alle postelein ‘de pan heeft gezien’ is hij klaar .( ca.3 minuten ).

Voor iets minder puur kunt u oesterzwammen met de ui mee bakken, of de groente afblussen met een scheutje room, deze dan even in laten koken met de postelein.

Klassiek Hollands worden er fijngehakte, hard gekookte eieren over gestrooid.

Stamppotje met postelein

Maak een smakelijke aardappel puree (evt. met knoflook), klop er een rauw ei door om de puree minder zwaar te maken. Meng de rauwe postelein erdoor en maak op smaak met P/Z.

Postelein koekjes

Maak de stamppot zoals hierboven en laat hem goed koud worden. Vorm met de hand tot ’koekjes’ en paneer deze achtereenvolgens in bloem, losgeklopt ei en een mengsel van 1 deel geraspte oude kaas (of parmesan) en 2 delen paneermeel.Bak in hete olijfolie.

Pasta met postelein

Kook en korte pasta (zoals penne) gaar. Fruit ruim knoflook in olijfolie, zonder te laten kleuren. Voeg de gesneden postelein toe en laat deze in 1 minuut warm worden, roer er de pasta en een in blokjes gesneden tomaat door, P/Z.

Serveer met geaspte Parmesan.

Als het u te ‘light’is, kunt u, voor de pasta, room toevoegen. Of van het vuur af een losgeklopt ei, zoals bij carbonara. Of beide.

Zie ook wilde chicorei, raapstelen en andere bladgroentes

Geen opmerkingen:

Een reactie posten