woensdag 13 oktober 2010

pastinaak

Pastinaak chips

Schil de pastinaak, schaaf er  met de dunschiller lange plakken van. Frituur ze 2 à 3 minuten tot ze goudbruin zijn. Schep uit de olie en bestrooi direct met zout.

Lekker als snack, maar ook erg mooi om een gerecht mee te garneren.

Pastinaak Puree

Kook de geschilde en in stukken gesneden pastinaak gaar. Zet een bodempje melk (of room) op met fijngesnipperde knoflook en tijm. Als de melk heet is de pastinaak erdoor ‘stampen’ e nog een klont boter toevoegen. Evt. Van het vuur af een ei erdoor kloppen voor wat meer luchtigheid. P/Z

Ook lekker met hard gebakken paddestoelen erdoor.

Goudbruine Pastinaak

Schil de pastinaak en snij er ‘dikke frites’ van, kook 2 min. Doe in een ruime koekenpan een klein beetje olijfolie en een flinke klont boter, als de boter gesmolten is de pastinaak samen met kruiden naar smaak (bv. tijm, salie en natuurlijk knoflook) toevoegen en op laag vuur laten smoren tot hij goudbruin is. P/Z

Pastinaak door de Puree

Ga te werk als hierboven, maar snij de pastinaak in blokjes. Zodra ze goudbruin zijn worden ze door aardappelpuree gemengd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten